Facebook konumunda Konum Geçmişi nasıl kapatılır ve çalışma süresi nasıl artırılır iPhone

Yakın zamanda yapılan bir güncellemede iOS – istemci Facebook, arka planda sessiz ses çalma sorunu düzeltildi, çünkü uygulama artık biraz daha az enerji tüketiyor.

Boş pil iOS 9

Elbette haberler iyi, ancak uygulama hala çok obur ve mühendislere güvenmek Facebook ve iyi optimize edilmiş bir müşteri sunana kadar beklemek çok saflık olabilir.

Ünlü güç tüketimi sorunlarının Facebook en büyük kaynağı, uygulamadan çıktığınızda bile çalışan konum izleme özelliğidir. Bu eğitim, Konum Geçmişi özelliğini devre dışı bırakarak bu kaynak-aç uygulamada gereksiz güç tüketimini nasıl önleyeceğinizi gösterecektir.

Konum Geçmişi, GPS ve diğer coğrafi konum hizmetlerinden iOS tam konumlarınızın geçmişini kaydeden bir ayar seçeneğidir. Bu seçenek aktif olduğunda Facebook, uygulamadan çıksanız bile nerede olduğunuzu takip eder.

Harika, sadece konum geçmişini kapatacağım diyorsun. Ancak sorun, Yakındaki Arkadaşlar seçeneği kullanıldığında bu özelliğin otomatik olarak etkinleştirilmesidir.

Yakındaki Arkadaşlar özelliğine sahip değilseniz veya bunun hayranı değilseniz, konum geçmişini kapatın. O zaman Facebook her zaman konumunuzu takip etmeyecek ve pili üzerinde harcamayacaktır. Bu işlev birkaç adımda devre dışı bırakılır.

Facebook konumunda Konum Geçmişi nasıl kapatılır

Adım 1: Uygulamayı Facebook iPhone üzerinde çalıştırın.

Adım 2: Altta bulunan Daha Fazla düğmesine tıklayın.

Adım 3: Yakındaki Arkadaşlar'a dokunun.

Önemli: Yakındaki Arkadaşlar düğmeniz yoksa, bu özellik ve Konum Geçmişi henüz bölgenizde kullanılamamaktadır.

Adım 4: Dişli simgesine dokunun.

Adım 5: Konum Ayarları'na dokunun.

Adım 6: Hikayeyi kapatmak veya açmak için anahtara tıklayın.

Sonraki: Konum geçmişini kapattıktan sonra, uygulama erişimini Facebook Ayarlar'da konumunuza “Her Zaman” dan “Asla” veya “Kullanırken” olarak değiştirmeniz gerekecektir. Bu aşağıdaki şekilde yapılır.

Konuma erişim için ayarları değiştirin iPhone

Adım 1: Ayarları Başlatın.

2. Adım: Gizlilik> Konum Servisleri> Facebook seçeneğine gidin.

Adım 3: “Asla” veya “Programı kullanırken” seçeneğine tıklayın.

Facebook konum erişimi iPhone ekran görüntüsü 001

“Coğrafi konum ayarlarında Konum Geçmişine erişimi Her zaman olarak yapılandırmadıysanız ve bu işlevi uygulama içinde devre dışı bıraktıysanız Facebook, cihazı arka planda izlemiyoruz,” Facebook.

“Hiçbir zaman” veya “Programı kullanırken”

“Asla” seçeneğinin seçilmesi, bu işlevle ilgili sorunu bir kez ve tamamen çözecektir: uygulamada konumunuzun izlenmesi duracak ve tüm coğrafi konum tabanlı özellikler Facebook devre dışı bırakılacaktır. Örneğin, konumunuzu yayınlara ekleyemez, yakındaki Arkadaşları veya Yakındaki Yerleri vb. Kullanamazsınız.

Bir değiş tokuş olarak, programı kullanırken “Programı kullanırken” seçeneğini açabilir ve ardından “Asla” ya geri dönebilirsiniz.

“Programı kullanırken” Facebook, yalnızca bu program veya herhangi bir işlevi ekranda göründüğünde konumunuza erişim sağlar. “Bu yol Facebook insanların yerleri bulmasına, arkadaşlarıyla sohbet etmesine vb. Yardımcı olur”, açıklamasını okur.

Unutmayın, Facebook uygulamalarını siz kullanmadığınız zamanlarda bile arka planda çalışacak şekilde bellekte tutmak için kirli hileler denedi.

Yüzde yüz emin olmak için, konum ayarlarında “Asla” yı seçin.

Bu gönderinin yararlı olduğunu umuyoruz.

Uygulamanın güç tüketimini Facebook azaltmak için kendi numaralarınızdan herhangi birine sahipseniz, bunları yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin.

Rate article
Akıllı telefonlar, talimatlar, ipuçları, derecelendirmelerle ilgili site.
Add a comment